Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΝΑΤΟ



Πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Δεν θα επικυρώσουμε τα έγγραφα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Η Ουκρανία μπορεί να πει: “Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ”. Αυτή θα είναι μια ελεύθερη απόφαση τους.



Η Σουηδία προετοιμάζεται για πόλεμο: Ενισχύει τα πυρηνικά της καταφύγια και την πολιτική της άμυνα

Η Σουηδία την ώρα που προειδοποίησε πως οφείλει να προετοιμαστεί για πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (11/4) ότι θα προχρήσει στην ενίσχυση των πυρηνικών καταφυγίων της, των υπηρεσιών της έκτακτης ανάγκης και της πολιτικής άμυνάς της με επιπλέον 385 εκατ. κορώνες (33 εκατ. ευρώ).



Μπλίνκεν: Σταθερά στην πορεία του ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Οι αντιδράσεις της Μόσχας

Ο Άντονι Μπλίνκεν, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε πως η Ουκρανία τελικά θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς η υποστήριξη από τα κράτη μέλη της Συμμαχίας παραμένει «σταθερή».



Πεσκόφ: «Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σήμερα σε ευθεία αντιπαράθεση»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας, δήλωσε πως «η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σήμερα σε ευθεία αντιπαράθεση».



Η Μόσχα πιέζει τη Δύση για απαντήσεις σχετικά με τις εκρήξεις στον Nord Stream

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας απηύθυνε επιστολή σε δυτικές χώρες, όπως ανέφερε σήμερα, ζητώντας από αυτές να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις για απονομή δικαιοσύνης κατά την έρευνά τους για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream και «τις τρομοκρατικές ενέργειες» στη Ρωσία.



Ζαχάροβα: «Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τους εορτασμούς για την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, τόνισε το πρωί της Τετάρτης (3/4) πως η Συμμαχία έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου.