Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

ΝΑΤΟ



«Οι αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι “μήνυμα” προς τη Δύση», λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι η αλλαγή του ρωσικού δόγματος αναφορικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πρέπει να θεωρείται «μήνυμα» προς τις χώρες της Δύσης, με τις οποίες η ένταση έχει κλιμακωθεί μετά την επίθεση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.



Μακρόν: Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Θα πρέπει να «ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία» μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «νέας διεθνούς τάξης», κατά την διάρκεια της «Συνάντησης για την Ειρήνη», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή, στο Παρίσι.



Τι ανέφερε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πώς «η Ρωσία αγωνίζεται κατά μιας παγκόσμιας υπερεθνικής διοίκησης που εξουσιάζει ακόμα και τις ΗΠΑ».



O Πούτιν απέλασε Βρετανούς διπλωμάτες και τους κατηγορεί για κατασκοπεία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να απελάσει έξι Βρετανούς διπλωμάτες από τη χώρα, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία και δολιοφθορά, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα το κλίμα μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου.



Πούτιν: Αν χτυπήσετε βαθιά στο έδαφός μας με δυτικά όπλα θα είμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Το Κρεμλίνο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη Δύση, με ρώσο υπουργό να επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, για σύγκρουση ανάμεσα σε πυρηνικές δυνάμεις.



Wall Street Journal: «Η Ουκρανία δέχεται πιέσεις να σκεφτεί το Plan B και την συνθηκολόγηση»

Από την αρχή των επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Κίεβο παραμένει αμετακίνητο στον όρο του για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλη την ουκρανική επικράτεια.