Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 -

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ με πάνω από 20.000 συντονισμένες επιθέσεις


Συναγερμός το βράδυ της Κυριακής από συντονισμένη επίθεση Τούρκων χάκερ που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ, ακόμη και στα δύο Γενικά Επιτελεία!
 
 
Η λυσσαλέα επίθεση, όπως γράφουν οι «Ειδήσεις», αποδίδεται σε Τούρκους και είναι ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις που αναμένονται ιδιαίτερα προβληματικές με ευθύνη της Άγκυρας τις επόμενες 40 ημέρες, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην γειτονική χώρα.
 
Ειδικότερα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής, σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο! Εκείνη την ώρα ξεκίνησε μια συντονισμένη «επίθεση» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ! Μέχρι τις 20.30 το βράδυ οι «αντιχάκερς» του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ είχαν καταγράψει περίπου 20.000 επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν απ΄ όλο το κόσμο!
 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι βρίσκονταν σε όλο τον πλανήτη! Η επίθεση προφανώς προερχόταν από μία «πηγή» η οποία χρησιμοποιούσε υπολογιστές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις από όλο το κόσμο. Όλη αυτή την ηλεκτρονική ισχύ την κατηύθυναν προς τους υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ ,του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, με στόχο να «ρίξουν» τις σελίδες και προφανώς να τοποθετήσουν στη θέση τους κάτι άλλο κάνοντας επίδειξη δύναμης. Το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα ήταν διόλου τιμητικό για την Ελλάδα! Ακόμη και μια τουρκική σημαία να «ανέβαινε» σε ιστοσελίδα Γενικού Επιτελείου, θα προκαλούσε ζήτημα, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων.
 
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης είναι το γεγονός ότι σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσωπικού. Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ οι βάρδιες των “αντιχάκερς” αντιμετώπισαν την 90λεπτη επίθεση αποτελεσματικά! Οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσίασαν στιγμιαίες αστάθειες αλλά κανείς δεν μπόρεσε να “εισβάλει” σ΄αυτές.
 
Να σημειωθεί τέλος πως σ΄ ότι αφορά απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ΕΔ, δεν πρέπει ναυπάρχει καμία ανησυχία, αφού όλα αυτά βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε δικτύου. Οι μαζικές επιθέσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν ένα πλήγμα στο γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων…