Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΓΕΕΘΑ



Στην Ινδία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Υπεγράφη η συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία έως τις 11 Απριλίου μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, General Anil Chauhan.



Σε Λέσβο, Σκύρο, Δωδεκάνησα και Χίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Λέσβο, Σκύρο, Δωδεκάνησα και Χίο επισκέφθηκε, χθες, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,ο οποίος και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό για το νέο έτος.



ΓΕΕΘΑ: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Mε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.



Πρόκληση: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Χίο, Οινούσσες, Παναγιά

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, στα 25.000 πόδια, στις 15.13.



Προσωρινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος

Καθήκοντα υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ ασκεί από σήμερα και έως την επιλογή του νέου αρχηγού ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.



Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα έχει υπ. Άμυνας περιορισμένης ευθύνης και ΥΠΕΞ περιορισμένης απασχόλησης

Κριτική για τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκοςκάνοντας λόγο για υπουργό Άμυνας «περιορισμένης ευθύνης» και υπ. Εξωτερικών «περιορισμένης απασχόλησης».