Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θα περνούσαν στην Τουρκία με όπλα, χασίς και πολύ χρήμα



Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στους Κήπους του Έβρου, αλλά και της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έχει μπει η παράνομη δραστηριότητα ενός ζευγαριού αλλοδαπών που επιχείρησαν να περάσουν στην Τουρκία με παράνομα όπλα, ναρκωτικά και αρκετά χρήματα.

Οι αλλοδαποί, ένας 34χρονος και μία συνομήλική του γυναίκα, έφτασαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Πριν περάσουν στο τουρκικό έδαφος, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η 34χρονη είχε κρυμμένο πάνω της ένα πιστόλι με εννέα φυσίγγια στον γεμιστήρα!

 

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα και σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του βρέθηκαν προσεκτικά κρυμμένες 470 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπρέι πιπεριού και μια συσκευασία με υδροπονική κάνναβη skunk βάρους 21,4 γραμμαρίων. Το ζευγάρι συνελήφθη και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τέσσερα κινητά και ποσά ύψους 1.305 ευρώ, 21.150 ελβετικών φράγκων και 1.630 τουρκικών λιρών που είχαν πάνω τους.

Οι αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, ενώ το πιστόλι της 34χρονης εστάλη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.