Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 -

όπλα



Ο καγκελάριος Σολτς υποσχέθηκε και νέες αποστολές όπλων στο Ισραήλ

Νέες αποστολές όπλων στο Ισραήλ εξήγγειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απορρίπτοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για απροθυμία στήριξης προς το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023.



ΕΛ.ΑΣ: Έφοδος για όπλα και δύο συλλήψεις στα Χανιά

Στα «πράσα» πιάστηκαν δύο Έλληνες στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, και οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, ενώ κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς ένα πυροβόλο καλάσνικοφ, πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια.



.Zελένσκι: «Θα κάνουμε πάλι αντεπίθεση αν μας δώσετε όπλα για να εξοπλίσουμε 14 ταξιαρχίες»

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου αντεπίθεση όταν η Δύση βοηθήσει στον εξοπλισμό 14 νέων ταξιαρχιών του ουκρανικού Στρατού είπε ο πρόεδρος της χώρας Β.Ζελένσκι.

Η Ουκρανία «θέλει» να ξεκινήσει επιθετικές ενέργειες, αλλά μόνο όταν «είμαστε έτοιμοι, όταν φτάσουν τα όπλα» και «σήμερα δεν υπάρχουν».



Η Ισπανία παρέδωσε στην Ουκρανία παρέδωσε στην Ουκρανία πυραύλους Patriot και άρματα μάχης Leopard

Η Ισπανία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων EFE, παρέδωσε στην Ουκρανία πυραύλους Patriot και άρματα μάχης Leopard.

Η παράδοση περιελάμβανε επίσης διάφορους τύπους πυρομαχικών, όπως βάσεις πυροβολικού των 155 mm, συστήματα αντι-drone, οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης, καθώς και πυργίσκους με όπλα.



Ουκρανία: Εργοστάσιο σε ουκρανικό έδαφος ανοίγει η Northtrop Grumman

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, η αμερικανική εταιρεία Northrop Grumman σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία, χρηματοδοτούμενη από ουκρανικά κεφάλαια.

Αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης της Ουκρανίας από ξένες προμήθειες όπλων και στην ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.



Πιστόριους: «Η Γερμανία δεν μπορεί να προμηθεύσει επιπλέον συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε πως «η Γερμανία δεν μπορεί να προμηθεύσει επιπλέον συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία».