Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Κικίλιας: Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες, πάνω από 70 οι πυρκαγιές καθημερινά

Στο μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά ενώ έχουμε ακόμα άνοιξη, τις καθημερινές μάχες που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι πυροσβέστες την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έρχεται, για την ταχύτητα που υλοποιείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αλλά και για το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος εστίασε την Παρασκευή 26/4 ο Βασίλης Κικίλιας.



Έτοιμη να στείλει συστοιχία Crotale για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι η Ελλάδα

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S 300, παρά τις έντονες πιέσεις  που δέχονται από συμμαχικές χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση.



Γεραπετρίτης: Η ΕΕ να αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

«Η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Κουβέιτ, με την οποία ολοκληρώνεται ένας κύκλος επισκέψεων στις χώρες του Κόλπου.



Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση στην Αθήνα για τα ΜΟΕ, λένε πήγες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, πηγές του υπουργείου σημείωσαν τα εξής:



Κασσελάκης από Κάλυμνο: «Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας με πολίτες στην Κάλυμνο, τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια».



Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Παραπέμπεται στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών

Στη μηνιαία λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις προσφυγές και τις παραπομπές για τα «27» κράτη μέλη της ΕΕ περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η ΕΕ παραπέμπει την Ελλάδα