Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Κρατούσε το νεκρό της έμβρυο στο ψυγείο του σπιτιού της



Η απίστευτη ιστορία που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ξεκίνησε πριν... περίπου δεκαπέντε ημέρες, όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, εισήλθε εσπευσμένα στην Γυναικολογική Κλινική του 409 νοσοκομείου της Πάτρας. Εκεί η γυναίκα απέβαλε και όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, πήρε το νεκρό έμβρυο και το πήγε σπίτι της, όπου το φύλαγε μέχρι σήμερα στην κατάψυξη του ψυγείου της.

Η υπόθεση που έρχεται στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» έχει πολλές παραμέτρους αλλά εγείρει και πολλά ερωτηματικά. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη γυναίκα έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, και ότι σύμφωνα με δηλώσεις της μετά την αποκάλυψη του συμβάντος «κράτησε το έμβρυο γιατί είχε συνδεθεί μαζί του και δεν μπορούσε να το αποχωριστεί».

Η αποκάλυψη έγινε από την κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου στην οποία η μητέρα εκμυστηρεύθηκε το τι είχε απογίνει το νεκρό βρέφος. Στην συνέχεια ψυχολόγος της Διεύθυνσης Μέριμνας της Περιφέρειας επισκέφθηκε την γυναίκα και την έπεισε τελικά να θάψει κανονικά το νεκρό βρέφος.

Τα ερωτηματικά όμως που προκύπτουν είναι πολλά, και σχετίζονται με το πώς βρέθηκε το μωρό στα χέρια της μητέρας του χωρίς ούτε καν να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Οι γιατροί εκφράζουν την απορία τους για το περιστατικό και για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που γίνονται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπου, τακτοποιήθηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα και έγινε τελικά η ταφή του εμβρύου.

Πάντως η ιστορία της συγκεκριμένης γυναίκας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Πατρινής εφημερίδας, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, έχει άλλα πέντε παιδιά 5 έως 12 ετών, με τις συνθήκες διαβίωσής τους να είναι ιδιαίτερα προβληματικές από οικονομικής και όχι μόνο απόψεως. Μάλιστα της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια ενός από τα πέντε παιδιά της (για το οποίο προσπαθεί να το πάρει πίσω) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από οικείους και γείτονες, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόσωπο σε κάθε επίπεδο.