Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑΜε διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει την προτίμηση του 30,5% των ερωτηθέντων, την ώρα που το κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται στο 18,5%. 

Πολύ μεγάλη, δε, είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, καθώς ανέρχεται στις 39 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το 67% «βλέπουν» επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται μόλις σε 18%.  
Σημαντική θεωρείται η ανατροπή στην τρίτη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, μετά τις διεργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, «τσίμπησε» δύο μονάδες σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση, καθώς ανήλθε από το 6,5%, στο 85%, ξεπερνώντας τη Χρυσή Αυγή. Η δημοσκόπηση έγινε το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου, ενώ δηλαδή ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες στην κεντροαριστερά, σε δείγμα 1.112 ατόμων.

Όσον αφορά το ερώτημα για το κοινωνικό μέρισμα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και συγκεκριμένα το 86%, θεωρεί ότι προέρχεται από τις επιβαρύνσεις στην τσέπη του εργαζόμενου, ενώ μόλις το 5,5% δηλώνει υπέρ. Οι 7 στους 10 πολίτες, δε, δήλωσαν ότι το δίκαιο για τη διανομή του πλεονάσματος, θα ήταν μία οριζόντια μείωση της φορολογίας, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες.