Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 -

Η ιστορία της Μαρίας Χερσονιτάκη που έζησε εξαφανισμένη για δέκα χρόνιαΕπέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς της δέκα χρόνια μετά την περιπλάνησή της, χάρη στην ενεργοποίηση του αντίστροφου Silver Alert.

Η ιστορία της 62χρονης Μαρίας Χερσονιτάκη προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον και συγκίνηση, καθώς επέστρεψε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στην οικογένειά της. Όλο αυτό το διάστημα θεωρούνταν εξαφανισμένη και μέχρι χθες ελάχιστες λεπτομέρειες είχαν γίνει γνωστές για την αίσια κατάληξη της υπόθεσης.

Η Μαρία Χερσονιτάκη 62 χρόνων, δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της από το 2007.  Ζούσε με τον σύντροφο της στα Εξάρχεια,  ώσπου μια μέρα έφυγε από σπίτι τους και χάθηκαν τα ίχνη της. Ο σύντροφος της τότε,  δήλωσε  την εξαφάνιση της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε μόνη της σε άσχημες συνθήκες σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου γείτονες ειδοποίησαν το Ε.Κ.Α.Β και με την συνδρομή των διασωστών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η γυναίκα δεν θυμόταν το όνομα της ή άλλα στοιχεία της ταυτότητας της και γι’ αυτό ενεργοποιήθηκε το Silver Alert Αγνώστων Στοιχείων.

Η αδελφή της είδε τυχαία τη φωτογραφία της στην αφίσα αναζήτησης και επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους της «Γραμμής Ζωής».

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης,  τη φροντίδα της  Μαρίας Χερσονιτάκη που αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα υγείας, ανέλαβε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια που είχε να τη δει, η αδελφή της,  που είναι και η μοναδική συγγενής της .