Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 -

Γιατί έδωσαν τα χέρια Κυριάκος-ΦώφηΣυνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή της συνάντησής τους ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος διαλογος των δυνάμεων τις αντιπολίτευσης παρα τις δεδομένες διαφορες που έχουν. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία του για το κύμα οργής στην κοινωνια, όπως είπε.

Από την πλευρά της η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτική συνενόηση για τα μεγάλα θέματα, υπογραμμίζοντας και εκείνη τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων.

Αναφερόμενη στο θέμα των αγροτών είπε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, όμως λέει όχι στους κλειστούς δρόμους. 

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε τονίζοντας πως η ΝΔ έχει διαχωρίσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών από κινητοποιήσεις που διαταράσσουν την κοινωνια 

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για εξεταστική από το 2010 και μετά και ζήτησε να την υπογράψει. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρίζουν απαντήσεως και πως το θέμα θα συζητηθεί.