Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 -
Συννεφιά

10 °C

Σήμερα, 23. Ιανουαρίου 2021

Έκτακτες κρίσεις σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική - Συγκαλείται ΚΥΣΕΑΜετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το απόγευμα της Παρασκευής (03.08.2018), σειρά φαίνεται να έχουν για αντικατάσταση οι ηγεσίες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, για τη καταστροφική διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΕΑ, στη Βουλή, και μάλιστα αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν κληθεί οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Pronews, επίκειται απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. Εξάλλου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παρουσιαστεί ο νέος σχεδιασμός στον τομέα της πολιτικής προστασίας, κάτι που προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής αρμοδιοτήτων, μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν αποκλείεται οι κρίσεις να επεκταθούν και στις Ενοπλες Δυνάμεις: Κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία του νυν Α/ΓΕΕΘΑ. Αν δεν είχε το πρόσφατο πρόβλημα στην υγεία του ο ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, θεωρείται βέβαιο ότι θα έμενε στην θέση του, αλλά πλέον και με δεδομένο το «πριόνισμα» που πέφτει από συγκεκριμένο Αρχηγό που έχει την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας, τίποτα δεν είναι βέβαιο. 

Εκτακτες κρίσεις μήνα Αυγουστο είχαν γίνει και το 2009 απο τον τότε ΥΕΘΑ Ε.Μεϊμαράκη. Αν ξαναδούμε το ίδιο σκηνικό δεν αποκλείεται να οδεύουμε προς εκλογές το φθινόπωρο.