Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

πυροσβεστική



«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση»

Στην προσπάθεια τους να σώσουν τον φίλο τους που κινδύνευε στο μαντρί του, άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών.

Οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο που από χθες έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι οικογένειές τους αλλά και η τοπική κοινωνία, έχουν βυθιστεί στο πένθος.



Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου σε αγροτοδασική έκταση στη Μαρίτσα Ρόδου. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα.

Επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.



Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η παραγωγή των νέων Canadair – Επτά νέα αεροσκάφη παίρνει η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την έναρξη της παραγωγής των 12 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair DHC 515 που θα συγκροτήσουν τον μόνιμο ευρωπαϊκό στόλο δασοπυρόσβεσης (rescEU).

Τα αεροσκάφη θα σταθμεύουν μόνιμα σε Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

 



Η Κύπρος στέλνει βοήθεια για τη φωτιά στην Αττική – Ετοιμάζει πολυμελή αποστολή

Πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει στις φωτιές ετοιμάζει η Κύπρος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ προηγήθηκε, ως είθισται, αίτημα αρωγής από την Αθήνα και η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα για να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική.



Εκτός ελέγχου ακόμη η φωτιά στην Αττική

Τραγική παραμένει η κατάσταση με τις φωτιές στον νομό Αττικής. Το μεσημέρι οι κάτοικοι στη Νέα Πεντέλη έλαβαν μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση προς Χαλάνδρι.



ΗΠΑ: Δεν σταματούν πουθενά οι φλόγες στην Καλιφόρνια

Από την Τετάρτη , η τεράστια σε μέγεθος «Park Fire» έχει αυξηθεί κατά 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εξαπλώνεται σε περιοχές της βόρειας Καλιφόρνια.

3.700 πυροσβέστες δίνουν την  μάχη με τη φωτιά, που μαίνεται σε δύσβατο έδαφος και χειροτερεύει από τις ισχυρές ριπές ανέμου.