Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

κυσεα



Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ- Στο επίκεντρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).



ΚΥΣΕΑ: Εξοπλιστικά, αναβάθμιση συστημάτων των ΕΔ και του Λιμενικού αλλά και επέκταση του φράχτη στον Έβρο, στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) κατά την σημερινή τακτική συνεδρίασή του ασχολήθηκε με την έγκριση και την πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και αναβάθμισης συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος., σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.



Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τα προσφυγικά κύματα από την Τουρκία που φτάνουν στα νησιά μας

«Στο κόκκινο» ξανά οι ροές ξυπνώντας μνήμες του 2015. Μέσα σε λίγες ώρες στη Λέσβο έφτασαν περισσότεροι από 550 μετανάστες, γεμίζοντας ξανά τη Συκαμνιά πλαστικές βάρκες και εξωλέμβιες μηχανές. Μόνο τον Αύγουστο έφτασαν στα ελληνικά νησιά 6.557 μετανάστες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι 2.948.



Το ΚΥΣΕΑ ανανέωσε τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.



Έκτακτες κρίσεις σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική - Συγκαλείται ΚΥΣΕΑ

Μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το απόγευμα της Παρασκευής (03.08.2018), σειρά φαίνεται να έχουν για αντικατάσταση οι ηγεσίες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, για τη καταστροφική διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι.



ΚΥΣΕΑ: Τι προβλέπει το «deal» με τους τους Αμερικανούς για την αναβάθμιση των F-16

Την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην έκδοση Viper, δηλαδή στην πιο σύγχρονη εκδοχή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών, ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα, το οποίο χρειάστηκε τελικά δύο συνεδριάσεις, μέχρι να καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση.