Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΑΝΕΛ: «Η συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ προσκρούει στο θεμελιώδες στοιχείο της έντιμης συμφωνίας που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»



«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση μείωσε στο 3,5% από το 4,5% που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα», τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου και προσθέτει:

«Είναι κοινή εκτίμηση -της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ειδικά της Κομισιόν- ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, κάτι που νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018».

Αναφερόμενη στα ενδεχόμενα μέτρα προς ψήφιση σημειώνει ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα και βέβαια το κίνημά μας θα αξιολογήσει συνολικά το αποτέλεσμα και θα προχωρήσει αναλόγως. Στόχος όλων μας παραμένει η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την ελληνική κοινωνία όρθια» και διευκρινίζει ότι «ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ ή στη φορολογία επιχειρήσεων.

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη που αφορούν στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι «έχει υπάρξει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με σαφείς ιεραρχημένους στόχους, μεταξύ αυτών την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο» και υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε πρόταση για συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ προσκρούει σε αυτό το θεμελιώδες στοιχείο αυτής της έντιμης συμφωνίας».