Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

διαπραγμάτευση



Διάλογο- διαπραγμάτευση θέλει τώρα η Τουρκία

Στον διάλογο αποβλέπει, πλέον, η Τουρκία για την επίλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σύμφωνα με το νέο μήνυμα που έστειλε σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



Γαλλία: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό την πίεση των δασμών

Η Γαλλία δεν έχει καμιά πρόθεση να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ «υπό την πίεση» της επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.



Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Στην οικονομία αναμένεται να επικεντρωθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.



Όλο το παρασκήνιο για το όνομα των Σκοπίων – Οι δύο λέξεις που κρίνουν τη συμφωνία

Το τέλος της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων ή ακόμη ένα ναυάγιο που απλά θα παρατείνει την «παζάρια» με τη γειτονική χώρα; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα βγάλει η αυριανή συνάντηση ΤσίπραΖάεφ στη Σόφια αν και οι περισσότερες αναλύσεις αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να



Αξιολόγηση: Στην Αθήνα οι θεσμοί - Ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι

Οι αποκρατικοποιήσεις, η χρηματοδότηση του λογαριασμού υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας.



Ανοιχτός ο Τραμπ σε διαπραγμάτευση νέας συμφωνίας με το Ιράν

Ανοιχτός σε διαπραγμάτευση νέας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από την υπάρχουσα διεθνή συμφωνία με την Τεχεράνη, όχι μόνο δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα, αλλά θα στείλει και ένα «σωστό μήνυμα» στην Πιονγιάνγκ.