Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

H Αννα Κορακάκη με "χρυσό" στο Μίνσκ



Το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 25 μ. κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, στο πλαίσιο των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης κατάφερε να επικρατήσει σε μπαράζ της Ελβετίδας Χάιντι Ντίτχελμ Γκέρμπερ και να πάρει την πρώτη θέση και το δεύτερο μετάλλιό της στη φετινή διοργάνωση, μετά το αργυρό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

 

Η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10 μ. είχε περάσει με δυσκολία (συγκεντρώνοντας 90 βαθμούς), αλλά κατάφερε τελικά να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Η Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος βρήκε στη συνέχεια τον καλό της εαυτό, επέστρεψε στις καλές βολές και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, συγκεντρώνοντας συνολικά 238,8 βαθμούς. Την πρώτη θέση σε εκείνο το αγώνισμα κατέκτησε η μεγάλη της αντίπαλος, Ζοράνα Αρούνοβιτς, με 241.2, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αντοανέτα Μπόνεβα με 218.1.

 

Το προηγούμενο χρυσό της μετάλλιο η Αννα Κορακάκη το είχε πάρει και πάλι στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής στο Μόναχο.