Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

πρωτη



H Αννα Κορακάκη με "χρυσό" στο Μίνσκ

Το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 25 μ. κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, στο πλαίσιο των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 



Έκθεση Jeff Wall - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ατομική έκθεση του Jeff Wall στην Ελλάδα. 

 



Λουζία: Η «πρώτη Βραζιλιάνα» χάθηκε για πάντα στο Εθνικό Μουσείο που έγινε στάχτη

Η «πρώτη Βραζιλιάνα», η Λουζία, χάθηκε για πάντα στην πυρκαγιά του Εθνικού Μουσείου του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού το απολιθωμένο κρανίο της, ηλικίας 12.000 ετών, έγινε στάχτη.



Ειρήνη Αργύρη: Η πρώτη γυναίκα κεντρική λιμενάρχης

Διέγραψε μία αξιόλογη πορεία σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο με πολύ αγώνα.

Από τη Λευκάδα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μετά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος μηχανολόγων - μηχανικών του ίδιου ιδρύματος.



Πρώτη παγκοσμίως η «Οδύσσεια» στη λίστα του BBC

«Και τότε ήλθε η ψυχή του Αχιλλέα... Γέννημα του Διός, γιε του Λαέρτη, πολυμήχανε Οδυσσέα· άφοβε, ποιο άλλο έργο φοβερότερο θα βάλει ακόμη ο νους σου; που τόλμησες να κατεβείς στον Άδη, όπου νεκροί μονάχα κατοικούν;».



Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε αυτοκίνητο της Formula 1

Η Ασέελ αλ Χαμάντ έκανε κάτι που καμία άλλη γυναίκα από την χώρα της δεν έχει καταφέρει.

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, οδηγώντας αυτοκίνητο της Formula 1. Η Ασέελ είναι από την Σαουδική Αραβία και μετά το τέλος της απαγόρευσης οδήγησης από γυναίκες στην χώρα της, προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση.