Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 17. Οκτωβρίου 2021

Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε αυτοκίνητο της Formula 1Η Ασέελ αλ Χαμάντ έκανε κάτι που καμία άλλη γυναίκα από την χώρα της δεν έχει καταφέρει.

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, οδηγώντας αυτοκίνητο της Formula 1. Η Ασέελ είναι από την Σαουδική Αραβία και μετά το τέλος της απαγόρευσης οδήγησης από γυναίκες στην χώρα της, προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση.

Έγραψε ιστορία λίγο πριν από το Grand Prix της Γαλλίας. Έγινε η πρώτη γυναίκα, μέλος της Σαουδαραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και της επιτροπής Γυναικών στα μηχανοκίνητα, που κάθισε χθες στο κόκπιτ ενός μονοθέσιου της Formula 1.

 

 

Το ίδιο αυτοκίνητο είχε οδηγήσει ο Ραϊκκόνεν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το 2012, όπου κέρδισε.

Η Ασέελ είναι σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου, μια πανέμορφη μελαχρινή κοπέλα με υπέροχα εκφραστικά μάτια.

Η νεαρή κοπέλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο τη νέα εποχή των γυναικών που ξεκινούν την οδήγηση αλλά και τη γέννηση των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Σαουδική Αραβία. Το πιο σημαντικό πράγμα που βλέπω είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε την επόμενη γενιά, τα νεαρά κορίτσια να οδηγούν μοτοσικλέτες», δήλωσε.

Η Ασέελ αλ Χαμάντ θέλει να εμπνεύσει και τις άλλες γυναίκες από την χώρα της να οδηγήσουν, «να τους δείξει τι μπορείς να κάνεις αν έχεις πάθος και μπορείς να ονειρεύεσαι».