Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι περιλαμβάνει η πανεύκολη δίαιτα 5:5:5



Ίσως έχετε δοκιμάσει τη δίαιτα 5:2 που έγινε της μόδας πριν από μερικά χρόνια χάρη στην Τζένιφερ Λόπεζ ή την πιο απαιτητική δίαιτα 6:1 που έγινε ευρύτερα γνωστή λόγω του Κρις Μάρτιν.

 
 

Η δίαιτα σχεδιάστηκε από τη Βρετανίδα διατροφολόγο Άντζελα Ντάουντεν και διαφημίζεται ως «ο πιο εύκολος και υγιεινός» τρόπος να χάσει κανείς τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Βασικός κανόνας της δίαιτας είναι να καταναλώνει κανείς 5 γεύματα την ημέρα, συνδυαστικά με 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά, ώστε να καταφέρει να χάσει 5 λίβρες (περίπου 2,5 κιλά) σε δύο εβδομάδες.

Το βασικό πλεονέκτημα της δίαιτας 5:5:5 είναι ότι δεν επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς ώστε να μπορεί κανείς να την ακολουθήσει για αρκετό καιρό και επίσης ότι οδηγεί σε μακροπρόθεσμη απώλεια κιλών, τα οποία δεν επιστρέφουν μετά από λίγο καιρό, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες δίαιτες εξπρές.

Η δίαιτα 5:5:5 περιλαμβάνει 5 γεύματα την ημέρα, σε καθένα από τα οποία πρέπει να εντάσσεται μία μερίδα φρούτων και λαχανικών (80 γραμμαρίων), κυρίως πράσινα λαχανικά πλούσια σε χορταστικές φυτικές ίνες και λίγους υδατάνθρακες.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα

Πρωινό: Μία χούφτα μύρτιλα, ένα ακτινίδιο & γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Μεσημεριανό: Σολομός ποσέ με σαλάτα και τζατζίκι

Βραδινό: Αρνίσια μπριζόλα χωρίς λίπος, σαλάτα και κους κους

Ενδιάμεσα σνακ: Μία μπανάνα, μία χούφτα ξηροί καρποί & σταφίδες

Συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωση των σνακ σύντομα μετά από ένα από τα τρία βασικά γεύματα, να μην καταναλώνονται μεγάλες μερίδες φαγητού και να αποφεύγονται τα ποτά με πολλή ζάχαρη.