Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 -

Πίνεις μπύρες το καλοκαίρι; Πως δε θα πάρεις ούτε γραμμάριο από το ποτόΕίναι γνωστό ότι όλα αυτά τα πολύχρωμα κοκτέιλ δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα σου.  Αν, λοιπόν, δεν είσαι αποφασισμένη να μείνεις εντελώς μακριά από το αλκοόλ, αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να δεις όλο τον κόπο που κατέβαλες στο διάδρομο του γυμναστηρίου να πηγαίνει χαμένος για μερικά ποτά, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

Σκέψου τι θα παραγγείλεις

Δεν παχαίνουν εξίσου όλα τα αλκοολούχα ποτά. Κι από τη στιγμή που οι θερμίδες τους είναι «κενές», δηλαδή δεν προσφέρουν καμία θρεπτική ουσία, καλό είναι να επιλέγεις όσα παχαίνουν λιγότερο. Μερικές από τις πιο light επιλογές είναι:

Κόκκινο ή λευκό κρασί (περίπου 120 θερμίδες/ποτήρι)

Σαμπάνια (77 θερμίδες/ποτήρι)
Βότκα ή τζιν με σόδα (64 θερμίδες/ποτό)
Μπίρα light (55-120 θερμίδες/ποτήρι)

Πιες νερό ανάμεσα στα ποτά

Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση και προκαλεί αφυδάτωση, κάτι που επηρεάζει τον οργανισμό και μπορεί σε ακραίες συνθήκες να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι κάθε κύτταρο του οργανισμού σου χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Για το εξασφαλίσεις, μην ξεχάσεις να πιεις νερό πριν ξεκινήσεις για το πάρτι και να γεμίζεις το ποτήρι σου με νερό κάθε φορά που αδειάζει από το ποτό.

Βάλε ένα όριο

Ο προγραμματισμός έχει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Πριν ξεκινήσει η βραδιά, βάλε στο πρόγραμμα να μην πιεις περισσότερα από δύο ποτήρια κρασί, για παράδειγμα. Ακόμα κι αν πρόκειται να μείνεις στο πάρτι για πολλές ώρες ακόμα, μπορείς να συνεχίσεις πίνοντας νερό ή κάποιο μη αλκοολούχο ποτό.

Φάε κάτι

Είναι πολύ σημαντικό να μην αρχίσεις να πίνεις με άδειο στομάχι, γι’ αυτό μη φύγεις νηστική για το μπαρ. Όταν πίνεις αλκοόλ χωρίς να έχεις φάει, οι επιπτώσεις του στον οργανισμό είναι πιο έντονες. Προτίμησε να φας κάτι όσο είσαι στο σπίτι ώστε να είναι το στομάχι σου γεμάτο και να καταφέρεις πιο εύκολα να αντισταθείς στα μεζεδάκια που ενδεχομένως συνοδεύουν το ποτό σου.

Πίνε με αργές γουλιές

Το ποτό δεν είναι αυτοσκοπός στη διασκέδαση. Απόλαυσέ το αργά και παράλληλα κουβέντιασε με τους φίλους σου, χόρεψε  και διασκέδασε. Όταν πίνεις πολύ γρήγορα αυξάνονται οι πιθανότητες να πιεις και μεγαλύτερες ποσότητες.

Μη νιώθεις «υποχρεωμένη» να πιεις!

Δεν είναι απαραίτητο να πιεις αλκοόλ μόνο και μόνο επειδή βρίσκεσαι σε πάρτι! Εάν έχεις σοβαρούς λόγους να θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου –και, φυσικά, εάν οδηγείς- προτίμησε να πιεις ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό με λεμόνι αντί για ποτό.