Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Διατροφή: Τι δεν πρέπει να παραλείπετε για να μη νιώθετε κουρασμένοιΗ κούραση που μπορεί να νιώθουμε μέσα στην ημέρα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Αν αποκλείσουμε κάποια πάθηση, ή την κατάθλιψη που απορροφά μεγάλα αποθέματα ενέργειας, τότε υπεύθυνη είναι η διατροφή μας.

Θα έχεις προσέξει ότι αν ξεκινήσεις την ημέρα σου χωρίς να φας ή το αντίθετο, φας μεγάλες ποσότητες από φαγητό με πολλά λιπαρά, μέσα στην ημέρα νιώθεις την εξάντληση να σου χτυπάει την πόρτα.

Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφεύγεις αν θες τα επίπεδα ενέργειας σου αν είναι στο maximum!

Μη φύγεις από το σπίτι αν δεν φας

Ο καφές ή το κουλούρι στο δρόμο δεν είναι γεύμα. Ο οργανισμός στην προσπάθεια του να ισορροπήσει την έλλειψη θερμίδων, αυξάνει την γλυκόζη στο αίμα και νιώθεις κουρασμένος, ενώ και η υπνηλία θα σε βασανίσει για πολλές ώρες.

Πιες νερό

Μια καλή αναλογία είναι δύο ποτήρια νερό μέχρι το μεσημέρι. Η αίσθηση κόπωσης, ειδικά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να οφείλεται στην αφυδάτωση. Αν νιώθεις πιασμένος ή τους μύες σου δύσκαμπτους, τότε σίγουρα χρειάζεσαι το νερό περίσσοτερο από ποτέ.

Προτίμησε για το πρώτο σου γεύμα δημητριακά

Είτε με γιαούρτι είτε με γάλα, τα δημητριακά είναι το ιδανικό γεύμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αυτού του ειδους οι υδατάνθρακες είναι “βενζίνη” ηια τον εγκέφαλο και το σώμα και προσφέρουν και το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες, ώστε να αποφεύγεις τις προκλήσεις για κάποιο ενδιάμεσο γεύμα που θα σε γεμίσει με θερμίδες.

Απέφυγε την υπερβολική ποσότητα ζάχαρης

Είτε είναι κάποιο γλυκό είτε στον καφέ σου επιπλέει η ζάχαρη, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα εξαντληθείς νωρίτερα από κάποιον που δεν έβαλε στον οργανισμό του, κάποια γλυκαντική ουσία.