Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Δίαιτα με παγωτό, σουβλάκι και εύκολα φαγητάΒρισκόμαστε στον Αύγουστο! Ένας μήνας που χαρακτηρίζεται από τις διακοπές, τις χαλαρές στιγμές, και φυσικά το πολύ φαγητό. Από τη μία θέλεις να απολαύσεις όλα αυτά τα γλυκά και αλμυρά πιάτα που έχουν την τιμητική τους τον Αύγουστο, από την άλλη όμως θέλεις να χάσεις και μερικά κιλά.

Με τη δίαιτα που προτείνει σήμερα η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μπορείς να κάνεις όλα όσα θες.

Η συγκεκριμένη δίαιτα σου επιτρέπει να φας και παγωτό και σουβλάκι, αλλά ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να χάσεις και πέντε κιλά σε ένα μήνα. Επιπλέον, το μενού απαρτίζεται από εύκολα και οικονομικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου χωρίς να περάσεις άπειρες ώρες στην κουζίνα (ξέρω ότι τώρα θέλεις να κάνεις συνέχεια βόλτες).

Επίσης, τα κυρίως γεύματα θα τα βρεις εύκολα σε ταβέρνες και εστιατόρια, σε περίπτωση που βρίσκεσαι διακοπές. Ουφφφ τα είπα όλα! Ναι ναι, τόσα καλά σε μια μόνο δίαιτα! Και όλα αυτά για να απολαύσεις το καλοκαίρι όπως πρέπει και όπως σου αξίζει, χωρίς να καταπιεστείς και να ανησυχείς για τα κιλά σου!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

    H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
    Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
    Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
    Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
    1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 1 λεπτή φέτα πεπόνι, 1 λεπτή φέτα καρπούζι.
    Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης.
    Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
    Επέλεξε τα γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά.
    Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.