Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εφαρμογή που σώζει ζωές - Ειδοποιεί τους Σύρους για τις αεροπορικές επιδρομές



Τρεις άντρες, ένας Αμερικανός χάκερ που έγινε κυβερνητικός τεχνολόγος, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας και ένας Σύρος προγραμματιστής, γνωστοί και ως «ομάδα Hala», γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τις βομβιστικές επιθέσεις.

Αλλά ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να δώσουν στους ανθρώπους περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Τώρα κατασκευάζουν αυτό που μπορεί να ονομαστεί shazam για αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιώντας ήχο για να προβλέψουν πότε και πού θα βγουν οι βόμβες.

Η επαναστατική εφαρμογή «Sentry» προειδοποιεί τους Σύριους για τις εισερχόμενες αεροπορικές επιδρομές και οι δημιουργοί τους λένε ότι έχουν ήδη προειδοποιήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα.

Το σύστημα προειδοποίησης Hala βασίζεται τόσο σε παρατηρητές ανθρώπων όσο και σε απομακρυσμένους αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις. Η εκκίνηση προσπαθεί να καταστήσει το δίκτυό της πιο ανεξάρτητο για να σώσει ζωές.

1. Όταν οι παρατηρητές βλέπουν αεροπλάνα που προσεγγίζουν κοντινά κυβερνητικά αεροδρόμια, μπαίνουν στο αεροσκάφος, ελέγχουν και συντονίζουν μια εφαρμογή Android που στέλνει τις πληροφορίες στο διακομιστή της Hala.

2. Τα δομοστοιχεία αισθητήρων που τοποθετούνται σε δέντρα ή σε κτίρια συλλέγουν ακουστικά δεδομένα για να βοηθήσουν τον Sentry να επιβεβαιώσει τον τύπο, τη θέση και την τροχιά του αεροσκάφους.

3. Το λογισμικό σβήνει όλα τα δεδομένα και τα συγκρίνει με παλαιότερες επιθέσεις, προβλέποντας την πιθανότητα μιας αεροπορικής επίθεσης και πότε και πού θα συμβεί.

4. Εάν το δυναμικό μιας αεροπορικής αποτυχίας είναι αρκετά μεγάλο, το σύστημα δημιουργεί μια ειδοποίηση που αποστέλλεται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Η Hala έχει επίσης δημιουργήσει σειρήνες αεροπορικής επιδρομής που μπορεί να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως η Sentry. Το σύστημα συναγερμού δίνει στους ανθρώπους κατά μέσο όρο οκτώ λεπτά για να αναζητήσουν προστασία.

5. Χρησιμοποιώντας ένα νευρωνικό δίκτυο, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συνεχώς σαρώνει Facebook, Twitter και Τηλεγράφημα για μηνύματα που μπορεί να υποδεικνύουν αεροπορικές επιθέσεις.

Πηγή: newmoney.gr