Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 -

φετα



Ομελέτα με κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι λαχανικά εποχής και θα φτιάξεις την ωραιότερη και πιο θρεπτική ομελέτα.

Υλικά

8 αυγά
3 μέτρια κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, αλατισμένα και πολύ καλά στυμμένα
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα

  

Φλογέρες με σπανάκι και φέτα

Υλικά

300 γρ. φρέσκο σπανάκι
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό, χτυπημένο (για την επάλειψη)
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
Αλάτι και πιπέρι



Φλογέρες με σπανάκι και φέτα

Υλικά

300 γρ. φρέσκο σπανάκι
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό, χτυπημένο (για την επάλειψη)
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
Αλάτι και πιπέρι



Σπανακόπιτα με σφολιάτα και φέτα

Από τις πιο κλασικές και αγαπημένες πίτες της ελληνικής κουζίνας, η σπανακόπιτα δεν χρειάζεται συστάσεις. Σε αυτή την εκδοχή, το τραγανό φύλλο σφολιάτας δίνει μια πιο αφράτη και χορταστική υφή, ενώ η φέτα στη γέμιση δίνει αλμυρή νοστιμιά που ισορροπεί τέλεια με τα αρωματικά και το σπανάκι.