Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

12 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

Στο ψυγείο ή στο ντουλάπι; Που πρέπει να βάζουμε την σοκολάτα (Φωτό)Το αιώνιο debate για το που πρέπει να φυλάμε την σοκολάτα στο σπίτι, βρήκε επιτέλους την απάντησή του από τον chocolatier, Λουκ Όουεν.

Συνήθως όταν βάζετε μία σοκολάτα σε ένα σπίτι, δεν έχει μεγάλη... ζωή μπροστά της. Εκτός βέβαια και αν είστε από αυτούς που όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ χαλάνε το 1/3 του προϋπολογισμού σε... μπιχλιμπίδια που είναι ικανά να γεμίσουν μία ολόκληρη σακούλα.

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα που ταλαιπωρούσαν τις ελληνικές και όχι μόνο οικογένειες, είναι το που τις αποθηκεύεις. Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; Την απάντηση σε αυτό έδωσε ο chocolatier, Λουκ Όουεν.

Ο Νεοζηλανδός ξεκαθάρισε πως οι σοκολάτες πρέπει να μένουν στο ντουλάπι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των γεύσεων. ΟΚ, αλλά τι γίνεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπου υπάρχουν θερμοκρασίες καύσωνα.

Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που σύμφωνα με τον ειδικό της σοκολάτας επιτρέπει να τις βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή όμως, ποτέ χύμα. Πάντα σε ένα μικρό τάπερ.

Επίσης, ο Λουκ Όουεν τονίζει οτι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την φάμε με το που την βγάλουμε από το ψυγείο. Θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μάλιστα, προέτρεψε τους λάτρεις της σοκολάτας να κάνουν ένα πείραμα. Να βάλουμε δύο ίδια κομμάτια στο ψυγείο και όταν τα βγάλουν, να φάνε το ένα αμέσως και το άλλο αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να συγκρίνουν τις γεύσεις.