Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Οι δύο απλές συνταγές που θα το σταματήσουν



Το Φθινόπωρο, όπως και η αρχή της άνοιξης όλοι μας παρουσιάζουμε μια λίγο πιο έντονη τριχόπτωση σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά προϊόντα για το πρόβλημα αυτό, ωστόσο εμείς σου παρουσιάζουμε δύο συνταγές με φυσικά υλικά που μπορείς εύκολα να φτιάξεις.

Μάσκα με αυγό

Θα χρειαστείς μόνο δύο αυγά και λιγότερο από 5 λεπτά για να την ετοιμάσεις. Τα σπας σε ένα μπολ ξεχωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάς πολύ καλά τα ασπράδια με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ και ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βαφής μαλλιών, εφάρμοσε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σου.

Στη συνέχεια, κάλυψε το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι του ντους και άφησε το για περίπου 20 λεπτά. Μετά, ξέπλυνε με δροσερό νερό κι ένα ήπιο σαμπουάν. Επανέλαβε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με πράσινο τσάι

Θα χρειαστείς 2 φακελάκια τσάι και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Βάλε τα φακελάκια μέσα στο ζεστό νερό και άφησε τα μέχρι αυτό να κρυώσουν. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με το διάλυμα τα μαλλιά σου, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το διάλυμα πράσινου τσαγιού ως conditioner μετά το σαμπουάν, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα, μετά το λούσιμο. Το πράσινο τσάι διεγείρει τα τριχοθυλάκια και ενισχύει την παραγωγή μαλλιών. Επίσης, αυξάνει τον μεταβολισμό μας, ο οποίος έχει συνδεθεί με την αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών.