Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

μαλλιά



Όμορφα και υγιή μαλλιά με την βοήθεια των λεμονιών

Αδιαμφισβήτητα, η πιτυρίδα είναι ένα επαναλαμβανόμενο και ενοχλητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετούς. Ωστόσο, η εφαρμογή λεμονιού ή χυμού λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι μπορούν να κάνουν τα λεμόνια για την πιτυρίδα



Δείτε πώς επηρεάζει το θαλασσινό νερό τα μαλλιά μας

Έχετε αναρωτηθεί πώς επηρεάζει το θαλασσινό νερό τα μαλλιά μας;

Όταν βγαίνετε από τη θάλασσα ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά είναι πιο «άγρια» και ακόμα και όταν στεγνώνουν, είναι δύσκολο να τα χτενίσουμε.



Αυτά πρέπει να κάνει ένα καλό conditioner στα μαλλιά.

Μπορεί να χρησιμοποιείς κάθε φορά που λούζεσαι conditioner, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σου, λαμβάνουν και τη βέλτιστη περιποίηση.

Ο στόχος ενός conditioner είναι να μειώσει το pH των μαλλιών μετά το λούσιμο, το οποίο εξομαλύνει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας για να δώσει πιο απαλές, πιο λαμπερές ίνες.



Να γιατί δεν πρέπει να βγάζεις τις γκρίζες τρίχες

Οι γκρίζες τρίχες όπως όλοι ξέρουμε είναι εντελώς φυσικές, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν αντέχουν να τις… βλέπουν, με αποτέλεσμα να τις βγάζουν.



Πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά μας; Τι πρέπει να προσέχουμε

Τα μαλλιά μας αναπτύσσονται διαφορετικά ανάλογα με τον οργανισμό του καθενός, και επηρεάζεται κυρίως από τα γονίδια και τις ορμόνες.

Ωστόσο, ο μέσος όρος κυμαίνεται από 0,85 μέχρι 1,27 εκ. κάθε μήνα, που αντιστοιχεί σε 10 – 15 εκατοστά τον χρόνο.



Τα μαλλιά σας λένε πολλά για τα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να έχετε

Τα μαλλιά μας, πέρα από την ομορφιά τους, μπορούν να λειτουργήσουν και ως φυσικοί δείκτες για την υγεία μας. Αλλαγές στην υφή, το χρώμα ή την πυκνότητα τους, μπορεί να αποτελούν σημάδια για τρία σημαντικά προβλήματα υγείας που ίσως δε γνωρίζατε.