Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο αυθεντικός άνδρας και τα 10 χαρακτηριστικά του



Η αυθεντικότητα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Το να είσαι αυθεντικός, σημαίνει ότι είσαι ο εαυτός σου. Γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους και είσαι εξοικειωμένος με αυτό. Δεν αναζητάς την επιβεβαίωση, δεν μπαίνεις σε καλούπια και συνήθως εκπέμπεις αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, σε μια εποχή που οι διαπροσωπικές σχέσεις γίνονται ολοένα και δυσκολότερες, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια να διατηρήσει κανείς την αυθεντικότητα του.

Δείτε παρακάτω τα 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανδρών:

1. Διατηρούν την αυτοεκτίμησή τους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δε χάνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους όταν ακούσουν αρνητικά σχόλια. Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν περιμένουν την επιβεβαίωση από κανέναν.


2. Εκφράζουν τις σκέψεις τους

Είναι εκφραστικοί και δε ντρέπονται να πουν τη γνώμη τους. Ξέρουν πως η γνώμη τους μετράει, αλλά δεν επιβάλλουν την άποψή τους.


3. Θέτουν στόχους

Έχουν τα δικά τους όνειρα και ψάχνουν να βρουν δρόμους που θα τους οδηγήσουν στην εκπλήρωση τους. Δεν μπαίνουν σε κοινωνικά καλούπια και ακολουθούν τις επιθυμίες και τους στόχους τους χωρίς παρεμβολές.


4. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Γνωρίζουν καλά ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν ντρέπονται να παραδεχτούν τα δικά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


5. Κάνουν και δέχονται κοπλιμέντα

Επαινούν τους άλλους όταν επιτυγχάνουν χωρίς να νιώθουν ζήλια και ανασφάλεια, ενώ δέχονται και οι ίδιοι τα κοπλιμέντα των άλλων χωρίς να ντρέπονται γιατί ξέρουν ότι τα αξίζουν.


6. Δεν κρίνουν τους άλλους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό το λόγο δε νιώθουν την ανάγκη να (κατα)κρίνουν και να μειώσουν τους γύρω τους για να νιώσουν ανώτεροι. Λένε τη γνώμη τους όποτε τους ζητηθεί, χωρίς να κατηγορούν ή να επιβάλλουν τη δική τους άποψη.


7. Δεν είναι ανασφαλείς

Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δε λαμβάνουν υπόψιν τα μειωτικά σχόλια των γύρω τους. Η ανασφάλεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους και τολμούν να κυνηγήσουν τους στόχους τους.


8. Δεν τους τρομάζει ο φόβος της αποτυχίας

Πιστεύουν ότι οι αποτυχίες είναι μαθήματα που οδηγούν στην κορυφή, γι’ αυτό δεν ακολουθούν ποτέ τον εύκολο δρόμο για να πετύχουν τους στόχους τους. Πάντα προσπαθούν και δεν εγκαταλείπουν στην πρώτη αναποδιά.


9. Τηρούν το λόγο τους

Είναι αξιόπιστοι και δεν αλλάζουν γνώμη και άποψη. Ο λόγος τους είναι “συμβόλαιο” και δύσκολα θα τον αθετήσουν.


10. Είναι ευχαριστημένοι με όσα έχουν

Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν και δεν βρίσκουν την ευτυχία στην απόκτηση πληθώρας υλικών αγαθών. Ενοχλούνται από την αχαριστία και νιώθουν ευτυχισμένοι με όσα έχουν καταφέρει, χωρίς να επαναπαύονται και να σταματούν τις προσπάθειες για την επίτευξη όλων τους των στόχων.