Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

κυριος



Ο Κύριος έρχεται όταν δεν τον περιμένεις

Είναι τα μυστήρια που δεν μπορώ να εξηγήσω. Το μόνο που λέω, να γίνουν τα πάντα απλά, ταπεινά, απαλά. ήρεμα και ήσυχα. Όταν αποζητάς και περιμένεις να ενωθείς με τον Κύριο, όταν εξαναγκάζεις τον Κύριο, δεν σου έρχεται. Έρχεται όμως της ημέρα που δεν Τον περιμένεις, και την ώρα που δεν το σκέφτεσαι. Είναι ο πιο καλός τρόπος, αλλά δεν μπορείς να το μάθεις απ'έξω.



Ο αυθεντικός άνδρας και τα 10 χαρακτηριστικά του

Η αυθεντικότητα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.



Προσευχή στον Παθόντα Κύριο

«Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, Σύ που έκλαψες για το φίλο Σου Λάζαρο και τα μάτια Σου έσταξαν δάκρυα λύπης και συμπάθειας, δέξου τα δάκρυα της πικρίας μου. Με τα πάθη Σου θεράπευσε τα πάθη μου.



«Στήριξέ με, Κύριε»

Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μου, δός μου τη σημερινή μέρα αγαθή, αναμάρτητη και καθαρή.

Κύριε, μή μ΄εγκαταλείπεις. Μή φεύγεις μακρυά μου. Άπλωσε το χέρι Σου και βοήθησέ με.

Κύριε, στήριξέ με και φύτεψε στην καρδιά μου την αγάπη και το μεγάλο σεβασμό για Σένα.



Η Υπαπαντή του Κυρίου μας

Η Υπαπαντή του Κυρίου έγινε σαράντα μέρες μετά από την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου. Σύμφωνα με το νόμο προσφέρθηκε στο Ναό και έγινε υποδοχή απ’ τον πνευματοκίνητους ανθρώπους, τον πρεσβύτη Συμεών και την προφήτιδα Άννα. Και επειδή ο Συμεών πήρε στην αγκαλιά του το νήπιο Ιησού λέγεται Υπαπαντή, που σημαίνει έρχομαι σε συνάντηση κάποιου.



Η παρουσία του Κυρίου στην εξομολόγηση

Όταν ένας άνθρωπος έχει το φόβο του Θεού, την ψυχική προδιάθεση και τη θέληση να διορθώσει τη ζωή του, όσα του πει ο πνευματικός, το Άγιο Πνεύμα θα του τα "μεταφράσει" έτσι ώστε θα έχει εκείνος το ψυχικό όφελος.