Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 -

Είναι γεγονός: Αυτά τα γλυκά κάνουν καλό στην υγείαΌλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά δεν κάνουν καλό στην υγεία, καθώς έχουν πολύ ζάχαρη και συνιστάται να αποφεύγονται.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια υγιεινά γλυκά που χαρίζουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν ίσως την ιδανικότερη επιλογή για επιδόρπιο καθώς το βασικότερο συστατικό τους είναι τα φρούτα όπως το βύσσινο, το νερατζάκι, το κάστανο και το συκαλάκι μέχρι τα πιο επιτηδευμένα όπως το καρότο, το μελιτζανάκι, η ντομάτα ή το καρπούζι. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους είναι ότι δεν περιέχουν λιπαρά, ούτε ζωικά ούτε φυτικά!

Επιπλέον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ εξακολουθούν να περιέχουν κάποια από τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες των φρούτων.

Μαύρη σοκολάτα

 

Η μαύρη σοκολάτα όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει σε κακάο, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνει, τα οποία ως γνωστόν συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και στη ρύθμιση της πίεσης.

Χαλβάς από σιμιγδάλι

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό, καθώς αποτελείται από αγνό ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σιμιγδάλι, που είναι πολύ καλή πηγή πολυακόρεστων Ω3 λιπαρών οξέων.

Καλό θα ήταν ωστόσο, αν θέλετε λιγότερες θερμίδες, να αποφύγετε τον χαλβά με σοκολάτα και να επιλέξετε σκέτο χαλβά από σιμιγδάλι.