Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Άρωμα: Μικρά μυστικά για να διαρκέσει η μυρωδιά του για πάρα πολλές ώρες



Σε όλους τους ανθρώπους είτε πρόκειται για γυναίκα είτε για άντρα, μας έχει συμβεί να αγοράσουμε ένα άρωμα και η μυρωδιά του να μην διαρκεί καθόλου και να εξατμίζεται άμεσα, όμως εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά μικρά τιπς που θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ.

Τα αρώματα όπως ξέρεις έχουν νότες κορυφής, καρδιάς και βάσης. Το πρώτο ψέκασμα αποκαλύπτει τις νότες κορυφής, καθώς περνά η ώρα μένουν στο δέρμα οι νότες της καρδιάς και μετά από αρκετή ώρα μένει η βάση. Οι νότες της κορυφής είναι συνήθως πιο ανάλαφρες και γίνονται πιο βαριές όσο προχωράμε προς τη βάση του αρώματος που μένει και περισσότερο. Οι πιο βαριές νότες της βάσης, μένουν περισσότερο στο δέρμα μας γιατί έχουν πολύ μεγάλα μόρια. Όσο πιο ανάλαφρη είναι η μυρωδιά, τόσο πιο μικρά μόρια έχει η νότα και έτσι εξαφανίζεται γρήγορα.

 

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ασφαλώς πως πρέπει να απαρνηθείς τα ζουμερά φρουτώδη αρώματα που αγαπάς και να τα ανταλλάξεις με βαριά μου , ναι μεν μένουν περισσότερο, αλλά σου προκαλούν πονοκέφαλο. Απλά πρέπει να κοιτάξεις καλά τις περιγραφές τους για να δεις αν έχουν δυνατές βάσεις που θα τα κάνουν να κρατήσουν περισσότερο στο δέρμα σου όσο περνά η ζεστή μέρα και νύχτα του καλοκαιριού αλλά να κάνεις και μικρές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Όπως είπαμε και πιο πριν, όσο πιο δυνατές είναι οι νότες της βάσης του αρώματός σου, τόσο περισσότερο θα κρατήσει. Τι να κοιτάξεις όμως; Οι πιο λαχταριστές και σχετικά πιο ελαφριές βάσεις που πρέπει να έχει το άρωμά του είναι η βανίλια, το musk και η καρύδα. Αν οι πιο ελαφριές νότες “πατήσουν” επάνω σε αυτές, τότε το άρωμά σου θα κρατήσει.

ΣΩΣΤΟ LAYERING: Τα περισσότερα αρώματα συνοδεύονται από shower gel και body lotion όχι για να σε κάνουν να τινάξεις το budget στον αέρα αλλά γιατί υπάρχει λόγος. Το αφρόλουτρο και η κρέμα δημιουργούν ένα layering μυρωδιάς που θα κάνει το άρωμά σου να κρατήσει πιο πολύ. Αξίζει να επενδύσεις σε αυτά.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΑ: Το πότε ψεκάζεις το άρωμά σου παίζει ρόλο όσο και το που. Για να έχεις λοιπόν maximum διάρκεια μυρωδιάς, πρέπει να ψεκάζεις αμέσως μόλις βγεις από το ντους, όσο ακόμα το δέρμα σου είναι ακόμα ζεστό. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙ: Τα σημεία του ψεκασμού είναι σημαντικά και το άρωμα αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια όταν ψεκάζεται σε ζεστά σημεία του σώματος όπως ανάμεσα στο στήθος, το πίσω μέρος του γόνατου και το σημείο πίσω από τα αυτιά.

Αν βάλεις ελάχιστη βαζελίνη στο δέρμα σου πριν ψεκάσεις και έπειτα βάλεις το άρωμά σου, η μυρωδιά θα κρατήσει για πολλές, πολλές, ΠΟΛΛΕΣ ώρες. Πίστεψέ μας, είναι μαγικό!