Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

O Jonathan Jackson στην Ακρόπολη με τον γιο του!



 Την Ακρόπολη επισκέφτηκε μαζί με το γιο του, τον μεγαλύτερο από τα τρία του παιδιά, ο Χολυγουντιανός ηθοποιός Jonathan Jackson που βρέθηκε στην Ελλάδα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. 

 

Ο νεαρός σταρ, που έχει βραβευτεί με ΕΜΜΥ 5 φορές για τη συμμετοχή του στο σίριαλ GENERAL HOSPITAL, κι έχει παίξει στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών όπως ο Αλ Πατσίνο, εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής με την επίσκεψη αυτή, όπως είπε.   

Ακούγοντας με μεγάλη προσοχή την ξεναγό, ο Jonathan Jackson και ο γιος του έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελληνική ιστορία, ενώ ο ηθοποιός δήλωσε ευτυχής που ο γιος του σε αυτό το ταξίδι έμαθε τόσα πολλά για την Ελλάδα, την κοιτίδα του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

 

Ο νεαρός σταρ του Χόλυγουντ, που επίσης είναι τραγουδιστής και ποιητής, βρέθηκε στη χώρα μας με σκοπό να περιγράψει στους 'Ελληνες το πνευματικό του ταξίδι στην Ορθοδοξία, που όπως το περιγράφει και στο βιβλίο του  "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" -Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, του άλλαξε τη ζωή. 

Το βιβλίο είναι μια κατάδυση στην ιερότητα της τέχνης και μαζί μια ανάταση της ψυχής μέσα από το μυστήριο του καλλιτεχνείν. Ο Τζόναθαν Τζάκσον, που μαζί με την οικογένειά του ασπάστηκαν την Ορθοδοξία το 2012, ξεναγεί τους αναγνώστες του σε έναν κόσμο που ίσως τον υποψιάζονται, αλλά μάλλον δεν φαντάζονταν τη διαύγεια με την οποία η τέχνη γίνεται ένα μονοπάτι προσέγγισης του θείου.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Τζόναθαν Τζάκσον έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Caravel, στo πλαίσιo της 5ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου, και γι αυτό μίλησε ο Καθηγούμενος Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ.

 Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Τζάκσον, "Ο Θεός είναι ο τέλειος Καλλιτέχνης και Ποιητής. Η κατ’ εικόνα δική Του δημιουργία μας σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς καλλιτέχνες και ποιητές, ανεξάρτητα από την κλήση μας στη ζωή. Είμαστε καλλιτέχνες με τον τρόπο που αγαπάμε. Είμαστε ποιητές με τον τρόπο που προσευχόμαστε. Ο καθένας είναι ένας καλλιτέχνης. Συνδεόμαστε κοσμικά ο ένας με τον άλλο μέσα από ένα θείο υφαντό που εκτείνεται κατά μήκος των αιώνων. Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο μοναδικό να επιτελέσει στη συμφωνία της δημιουργίας του Θεού..."

 

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ο καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει κάποια από τα τραγούδια - ύμνους που έχει γράψει ο ίδιος,  να συνομιλήσει με θαυμαστές του αλλά και ανθρώπους που εκτιμούν την προσφορά του στην Ορθόδοξη πίστη και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Δήμητρα Κόκκορη.