Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γέροντας Εφραίμ



Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Πόλεμος και Ειρήνη στην πατερική παράδοση»

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Πόλεμος και Ειρήνη στην πατερική παράδοση».

Ακούστε την ομιλία στο Orthodpxianewsagency.gr



Κουρές νέων μοναχών στην Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα (Σεράι)

Κατά την αγιορείτικη τάξη τελέστηκαν σήμερα στην Ιερά Βατοπαιδινή Κοινοβιακή Σκήτη Αποστόλου Ανδρέα και Μεγάλου Αντωνίου (Σεράι) οι μοναχικές κουρές πέντε αδελφών εκ των δοκίμων της Σκήτης.



Διαδικτυακή Σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ και Ρουμάνους Ψυχολόγους, Εκπαιδευτικούς, Ψυχιάτρους και Νευρολόγους



Ο Γέροντας Εφραίμ στην παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου «Φωτεινή Πορεία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη 



Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η υποδοχή του Ιωαννίνων Μάξιμου στην Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου κατά το παλαιό ημερολόγιο

 

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αφίχθη σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για να εορτάσει με τους πατέρες τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η οποία τιμάται στο Άγιο Όρος κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Φωτορεπορτάζ ope: Ραφαήλ Γεωργιάδης



Ο Γέροντας Εφραίμ για την αρετή της μετανοίας και την Αγία Μαρία την Αιγυπτία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Στην αρετή της μετανοίας αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής Σύναξης με τους συνεργάτες περιεχομένου του Ancient Faith Ministries που διοργανώθηκε από το διαδικτυακό περιοδικό «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» το Σάββατο 1η Απριλίου 2023.