Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 -

“Να γίνουμε πλησίον..” το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος από τη ΙΜΜ ΒατοπαιδίουΑναχώρησε σήμερα από το Άγιο Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προς προσκύνηση και συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 

Ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2020 προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και πριν αναχωρήσει για τη Μητρόπολη του, από την Τράπεζα της Μονής, εμφανώς συγκινημένος, απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο τόσο προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Πατέρες για την πρόσκληση και φιλοξενία, όσο και τον Θεό, που τον αξίωσε, όπως είπε, φέτος να επισκεφθεί ξανά τη Μονή, μετά από αποχή 4 χρόνων λόγω πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στη σημερινή παραβολή του Καλού Σαμαρείτη έστειλε μήνυμα ενότητας και αλληλοβοήθειας. “Να ενωτιζόμαστε και να γινόμαστε πλησίον” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, όπως ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε, “ο οποίος με την ακούραστη πρωτοβουλία του γίνεται πλησίον όλων και θεραπεύει θεραπεύει πνευματικές και υλικές ανάγκες”.

Διαβάστε επίσης:

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μονή Βατοπαιδίου

Υποδοχή Μητροπολίτη Χαλκίδος και τιμίας κάρας Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

 ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR