Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος



“Να γίνουμε πλησίον..” το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος από τη ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Αναχώρησε σήμερα από το Άγιο Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προς προσκύνηση και συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 



Η εορτή του Άγιου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου – H κατανυκτική Αγρυπνία και τα μηνύματα από το Συνοδικό (VIDEO)



Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Τόμος Β’)

Μία εμπεριστατωμένη έρευνα για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο αποτελεί το δίτομο έργο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαδάκη υπό τον τίτλο «Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το έργο χαρακτηρίζεται ως συλλεκτικό κόσμημα, αλλά και εστία μελέτης για τους επιστήμονες, ερευνητές και όχι μόνον.



Η Τιμία Κάρα του Χρυσοστόμου στους ακρίτες του Ευρωπού

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον ΙΝ. Αγ. Γεωργίου στην ακριτική κωμόπολη του Ευρωπού στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, κατά την 15η Νοεμβρίου 2019. Το ιερό θησαύρισμα προσεκόμισε ο Αρχιμ. π. Εφραίμ, Καθηγούμενος της ΙΜ.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Δημήτριος.



«Ακόμη κι’ αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν του το επιτρέπεις εσύ»

»Άφησε την οργή και συγχώρεσε τον αδελφό σου.»

Αν σου πω, νήστεψε πολλές φορές μου προβάλλεις ως δικαιολογία την ασθένεια του σώματος.

Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά.