Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ιερα μεγιστη μονη βατοπαιδίουΕτήσιο Μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκατέσσερα έτη συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.«Να αγαπάμε πολύ και να φλέγουμε» – 14 χρόνια από την κοίμηση του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού..

«Το φως δεν γεννάται με λόγια, με σχήματα, με υποκρίσεις. Το φως είναι φως. Είναι αρετή. Είναι καλοσύνη. Είναι πίστις. Είναι αγάπη. Άμα αυτά είναι πάνω μας, τότε και σιωπούντες λαλούμε».Διδαχές από τον Άθωνα με τον Γέροντα Εφραίμ το Βατοπαιδινό: «Η Θεία Πρόνοια»

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Η Θεία Πρόνοια».

Η ομιλία μεταδόθηκε και από την εκπομπή «Διδαχές από τον Άθωνα» στη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.Ο Γέροντας Εφραίμ στην παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου «Φωτεινή Πορεία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Αφιέρωμα στα 33 χρόνια από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 33 χρόνια από την κοινοβιοποίησή της και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, εορτάζει σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.Προσφορά της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στο «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» της Ι.Μ. Μαντινείας

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μητροπόλεων εν όψει του Πάσχα.