Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κεκλεισμένων των θυρών η Δοξολογία για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη – Τι ισχύει στους ναούς μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων



Κανονικά, αλλά κεκλεισμένων θυρών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19». Στη Δοξολογία, η οποία θα τελεστεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα χοροστατεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος».

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, παρά τη ματαίωση όλων των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων, λόγω της έξαρσης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 την τρέχουσα περίοδο ανακοινώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr