Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Άγιος Δημήτριος



Μεταφορά της Λάρνακας των ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου – Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Εδώ και λίγες ημέρες, στο Ναό του Πολιούχου Αγίου των Θεσσαλονικέων, βρίσκεται η ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.



Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία Πορταΐτισσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας εξ Αγίου Όρους υποδέχθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης.



Θεσσαλονίκη: Με λιτάνευση φέτος η γιορτή στον Άγιο Δημήτριο, εκτός απροόπτου

Πιστό αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας εξ Αγίου Όρους υποδέχεται τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης. Η υποδοχή θα γίνει στις 6 το απόγευμα και ακολούθως θα τελεστεί δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.



Η Θεσσαλονίκη εορτάζει – Στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (φωτογραφίες)

Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου
Θεσσαλονίκη– Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης– ope.gr

Kορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιεράς μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου  στον ομώνυμο ιστορικό ναό της Θεσσαλονίκης.



Σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί τα αυξημένα μέτρα στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 – Τι ισχύει για τους ναούς

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί σχετικά με τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού με τη χρήση της μάσκας να καθίσταται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης ) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).



Πλήθος κόσμου στην διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Εφραίμ από τον Άθωνα

Πραγματοποιήθηκε, κατά την εσπέρα της 23ης Οκτωβρίου, η Διαδικτυακή Ομιλία από τον Άθωνα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ προς τους ευλαβείς ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. Ο Γέροντας συζήτησε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών των ευλαβώς συμμετεχόντων.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: