Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γέροντας Εφραίμ: Αντίδοτο στην εγκληματικότητα των νέων ο λόγος του Θεού



Στις οικογένειες των πολυτέκνων ήταν αφιερωμένη η σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό, που πραγματοποιήθηκε από τον Άθωνα το βράδυ της Πέμπτης μέσω διαδικτύου και τη διοργάνωσε ο όμιλος Πεμπτουσία.

Το θέμα της σύναξης ήταν επίκαιρο, αφού ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σχέσης των παιδιών με τους γονείς τους αλλά και την παιδεία που λαμβάνουν αυτά μέσα σε μια χριστιανική οικογένεια, όταν μεγαλώνουν με την αγάπη του Χριστού και τα νοήματα του Ευαγγελίου.

Η σύναξη αυτή ήρθε μέσα σε ένα ιδιαίτερα επίκαιρο κλίμα, αφού τον τελευταίο καιρό και πάλι έγιναν γνωστά αρκετά συμβάντα νεανικής εγκληματικότητας, όπως άλλωστε βλέπουμε καθημερινά στην ειδησεογραφία.

Σε μια κοινωνία που τα παιδιά μεγαλώνουν κυρίως με τεχνοκρατικά και εκσυγχρονισμένα πρότυπα ζωής, οι συνάξεις αυτές που πραγματοποιούνται από τον Άθωνα αλλά και όλες οι συνάξεις που γίνονται από την Εκκλησία είναι ίσως το πιο αποδοτικό αντίδοτο στο δηλητήριο που καταπίνουν οι νέοι μας σήμερα από τη δυστυχισμένη καθημερινότητά τους.

Όλες τις συνάξεις μπορείτε να παρακολουθήσετε στην pemptousia TV στην κατηγορία Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα:

https://pemptousia.tv/view/b/category/Programs/subCategory/pshfiako_arxontariki_apo_ton_athona_q77Lh/id/6o_psifiako_arxontariki_apo_ton_athona_me_ton_geronta_efraim__a_meros__UpoTQ/lang/el_GR