Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Εσπερινός στο Βατοπαιδινό Μετόχι



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η Ακολουθία της Θ’ Ώρας και ο Εσπερινός στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Νομού Ξάνθης.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

Τεχνική Υποστήριξη: Μανόλης Δημελλάς, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Η Πεμπτουσία και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία θα συνεχίσουν, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να μεταδίδουν ζωντανά της Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, οι οποίες τελούνται κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» με τα Ψηφιακά Μέσα τα οποία διαθέτει, επιθυμεί να μεταφέρει σε όλους το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών και να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό της ζώσας λειτουργικής βιοτής. Σε συνδυασμό με το σύνολο του προγράμματος και των θεμάτων τους, με την παρουσία μας στο ψηφιακό οικοσύστημα ευελπιστούμε και ευχόμαστε στους φίλους και επισκέπτες να βρουν τούτες τις μέρες ένα παρήγορο λιμάνι πνευματικής χαράς, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης.

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Πόρτο Λάγος)

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Πόρτο Λάγος) βρίσκεται στη νησίδα της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας και είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με σπουδαία πνευματική και ιστορική σημασία, και στο οποίο αποτυπώνεται η πλούσια παράδοση και κληρονομιά του Αγίου Όρους, ενώ συγχρόνως η φυσική ομορφιά που το περιβάλλει το καθιστά ένα κόσμημα και πόλο έλξης πολλών προσκυνητών. Οι ναοί του Μετοχίου αυτού είναι αφιερωμένοι στην άγιο Νικόλαο, την Παναγία την Παντάνασσα, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης. Κάθε χρόνο τόσο στις πανηγύρεις όσο και σε άλλες περιόδους χιλιάδες προσκυνητές προσέρχονται αναζητώντας λίγες στιγμές πνευματικής ανάπαυλας και ηρεμίας που ενισχύουν την προσευχητική διάθεση και ενάργεια.