Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τέλος τα αδύναμα νύχια - 5 συμβουλές για να μην ξεφλουδίζουν



Τα όμορφα περιποιημένα νύχια δεν είναι μύθος αρκεί να προσέξεις και εσύ λιγάκι. Δώσε στα νύχια σου την προσοχή που έχουν ανάγκη και θα έχεις πάντα τέλεια περιποιημένα νυχάκια!

 

Πάρε τη βιταμίνη σου: βλέπεις ότι τα νύχια σου ξεφλουδίζουν συνεχώς ή σπάνε με το παραμικρό; Τότε έχεις σκεφτεί πως και η διατροφή σου παίζει και εδώ τον ρόλο της;

Αν νομίζεις ότι το κατάλληλο βερνίκι νυχιών είναι ικανό να τα καλύψει και να τα κάνει να δείχνουν σούπερ τότε μην ξεχνάς ότι το παν είναι να έχεις υγιή νύχια και όχι απλά «κουκουλωμένα». Η κερατίνη, πλούσια σε ασβέστιο, είναι το βασικό συστατικό τους και αν τα νύχια σου δείχνουν ταλαιπωρημένα και ξεφλουδισμένα τότε φρόντισε να αλλάξεις λίγο τη διατροφή σου ενισχύοντας την με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όχι μόνο για τα νύχια αλλά για το συνολικό καλό σου. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι αν τα νύχια σου είναι υγιή, ένα απλό βερνίκι αρκεί για να τα κάνει να δείχνουν πιο σούπερ από ποτέ.

 

Σκληρό καρύδι: το σκληρυντικό σου παίζει τεράστιο ρόλο για να δείχνουν και να είναι τα νύχια σου υγιή.

Στα ράφια των καλλυντικών θα βρεις πολλά σκληρυντικά νυχιών αλλά πρόσεξε να διαλέξεις όχι απλά μια βάση για το μανικιούρ σου-γιατί υπάρχει μια σύγχυση εδώ- αλλά ένα βερνίκι που θρέφει το νύχι σου και θα το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια του νυχιού σου αφού πρώτα το καθαρίσεις καλά.

 

Την κρέμα και τα μάτια σου: μην ξεχνάς πως η κρέμα χεριών είναι απαραίτητη για να μπορέσουν τα νυχάκια σου να μεγαλώσουν και να βελτιώσεις τα «αδύναμα» νύχια.

Κάνε το μασάζ στα χεράκια σου με την ειδική κρέμα για τα χέρια σου ? ιδανικά μετά το μπάνιο- για να αποφύγεις να τα δεις αφυδατωμένα, εύθραυστα και να ξεφλουδίζουν. Το νερό γενικά έχει την τάση να ξηραίνει τα χέρια σου και καλό είναι να φροντίσεις να τα ενυδατώσεις σωστά αλλά χωρίς υπερβολές δηλαδή μην απλώνεις την κρέμα κάθε 5 λεπτά φρόντισε απλά να το κάνεις τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ειδικά τον χειμώνα.

 

Ξεβαφτικό με μέτρο: το ξεβαφτικό για τα νύχια σου σίγουρα κάνει την δουλειά του όταν θέλεις να ξεφορτωθείς το παλιό σου χρώμα που έχει πλέον ξεθωριάσει και ξεφλουδίσει όμως επειδή μιλάμε για ένα δυνατό προϊόν καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς συνέχεια.

Προτίμησε όταν βλέπεις πως αρχίζει να ξεφλουδίζει το χρώμα σου να περάσεις από επάνω μια στρώση βερνίκι για να το κάνεις να κρατήσει και περισσότερο παρά να αρχίσεις να το ξεβάφεις.

 

Φόρεσε τα γαντάκια σου: το να είσαι όλη την ώρα με τα νερά δεν κάνει καλό όχι μόνο για την ψυχολογία σου αλλά και για τα νυχάκια σου.

 

Απόφυγε τα νερά και τα πλυσίματα- όσο αυτό είναι εφικτό- και φόρεσε τα γαντάκια σου για να προστάτεψε τα χέρια και τα νύχια σου από το να σπάσουν και να ξεφλουδίζουν.