Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πότε είναι τελικά η κατάλληλη ηλικία για να κάνεις botox;



Το botox υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι από τα πιο δημοφιλή ενέσιμα υλικά που αντιμετωπίζουν τι ρυτίδες άμεσα και εντυπωσιακά. Ποια όμως είναι η σωστή ηλικία να κάνει κανείς Botox; Υπάρχει προληπτικό Botox; Ρωτήσαμε και μάθαμε τα πάντα!

botox 1

Ας ξεκινήσουμε απαντώντας στο αν υπάρχει όντως προληπτικό Botox. Η απάντηση είναι ναι αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο ένα απλό ναι ή όχι. Οι δερματολόγοι, δεν συστήνουν σε καμία περίπτωση το botox σε μικρή ηλικία όπως για παράδειγμα στα 20 για την πρόληψη των ρυτίδων αλλά το συστήνουν σε περιπτώσεις που μπορεί να βελτιώσει την συμμετρία του προσώπου (ασύμμετρα φρύδια κλπ). Καθώς πλησιάζουμε την επόμενη δεκαετία, δηλαδή από τα 25 και μετά, τότε το Botox Μπορεί όντως να λειτουργήσει προληπτικά στις ρυτίδες.

Botox 2

Αρχικά μπορεί να βοηθήσει στις ρυτίδες έκφρασης κυρίως σε πρόσωπα που συνοφρυώνονται συχνά ή γελούν πολύ (we know…). Αφετέρου, βάσει της ποιότητας της επιδερμίδας μπορεί να προλάβει και ρυτίδες που δεν οφείλονται στην έκφραση. Από τα 30 και μετά, οπότε και το πρόσωπο αποκτά ρυτίδες πιο βαθιές και μόνιμες, το Botox Μπορεί να λειτουργήσει… λυτρωτικά.

botox 3

Που καταλήγουμε λοιπόν; Όχι δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις το Botox από τα 20 σου, δεν θα σε γλιτώσει από περεταίρω επεμβατικές θεραπείες αργότερα.  Μπορείς ωστόσο να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου μετά τα 25 και να τον συμβουλευτείς σχετικά με το προληπτικό Botox. Από τα 30 και μετά…προχώρα άφοβα!