Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Πως θα διώξουμε τα σημάδια της κούρασης με φυσικούς τρόπουςΥπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να δώσετε στο πρόσωπό σας τη λάμψη και τη φρεσκάδα που του λείπει.

H έλλειψη ύπνου, οι κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο, ο καφές και το αλκοόλ, αλλά και οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας, αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας, στερούν τη λάμψη του και το κάνουν να φαίνεται κουρασμένο. Aν βλέπετε και εσείς κάπως έτσι το πρόσωπό σας, ακολουθήστε τις συμβουλές μας, για να ανανεώσετε την όψη σας και να διώξετε τα σημάδια της κούρασης με φυσικό τρόπο.

Θαμπή όψη
O ελλιπής καθαρισμός, η ρύπανση του περιβάλλοντος και το κάπνισμα μπορούν να προκαλέσουν συστολή των αιμοφόρων μικροαγγείων του δέρματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τη λάμψη της και να γίνεται θαμπή.

Θα βοηθήσει: H κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες (κυρίως βιταμίνες A και C), που συμβάλλουν στη συγκράτηση νερού από την επιδερμίδα, δίνουν λάμψη και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος.

Συνταγή: Σε 30 ml έλαιο βάσης νυχτολούλουδο ή σε 30 ml κρέμα βάσης (εάν η επιδερμίδα σας έχει τάση λιπαρότητας) προσθέστε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 3 σταγόνες κυπαρίσσι, 3 σταγόνες λεμόνι και 2 σταγόνες περγαμόντο (χωρίς περγαμπτένιο). Xρησιμοποιήστε το μείγμα το βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα.

Πρηξίματα
Tα πικάντικα φαγητά, το υπερβολικό αλάτι στις τροφές, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το κάπνισμα συντελούν στην κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια και στην κατακράτηση υγρών. Aυτοί οι παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για τις «σακούλες» που εμφανίζονται στα βλέφαρά σας.

Θα βοηθήσει: Προληπτικά, να αποφεύγετε τους παράγοντες που τα προκαλούν (αναφέρονται στην εισαγωγή του θέματος). Όταν εμφανίζεται πρήξιμο, κάνετε κρύες κομπρέσες με ιαματικό νερό, ροδόνερο ή γάλα για 15-20 λεπτά.

Συνταγή: Σε 50 ml γαλάκτωμα βάσης προσθέστε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 10 σταγόνες κυπαρίσσι, 5 σταγόνες δεντρολίβανο, 5 σταγόνες άρκευθο και 5 σταγόνες μυρτιά. Xρησιμοποιείτε το γαλάκτωμα αυτό πρωί-βράδυ.

Mαύροι κύκλοι
Παράγοντες όπως η κούραση ή η έλλειψη ύπνου προκαλούν διαστολή του φλεβικού δικτύου που βρίσκεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια. H «διαταραχή» αυτή γίνεται εμφανής δίνοντας μια μπλε-μοβ απόχρωση στην επιδερμίδα, που είναι ιδιαίτερα λεπτή στο συγκεκριμένο σημείο.

Θα βοηθήσει: Προληπτικά, να κοιμάστε 6-8 ώρες κάθε βράδυ και να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια ειδική κρέμα ματιών. Όταν εμφανίζετε μαύρους κύκλους, τοποθετείτε φέτες από αγγούρι για να τονώσετε την περιοχή ή από πατάτα που έχει λευκαντικές ιδιότητες.

Συνταγή: Σε 30 ml λάδι βάσης καλέντουλα ή σε 20 ml λάδι αχιλλέα προσθέστε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 2 σταγόνες μύρο, 3 σταγόνες κυπαρίσσι και 1 σταγόνα λεβάντα. Xρησιμοποιήστε το μείγμα πρωί ή και βράδυτοπικά.

Tip
Tα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στις συνταγές που προορίζονται για την περιοχή των ματιών είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, ώστε να μην προκληθεί κάποια ευαισθησία. Ωστόσο, αν προκληθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός, διακόψτε αμέσως τη χρήση τους.

Πηγή κειμένου: 

socialista.com.cy