Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αν θέλετε λαμπερό και νεανικό δέρμα!



Το νεανικό δέρμα αποτελεί διακαή πόθο για κάθε γυναίκα. Όμως δεν αποκτάται εύκολα.

Θέλει προσπάθεια και ιδιαίτερη φροντίδα αν επιθυμείτε η επιδερμίδα σας να δείχνει φρέσκια και λαμπερή. Για να έχετε ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα θα πρέπει να σταματήσετε ορισμένες συνήθειες που αποδεικνύονται επιζήμιες για την επιδερμίδα σας.

Ξεχνάτε το αντιηλιακό σας

Τόσο οι δερματολόγοι όσο και οι ειδικοί στο χώρο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια τονίζουν όλο και περισσότερο την έμφαση που πρέπει να δίνετε στην προστασία της επιδερμίδας σας από την έκθεσή της στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το αντιηλιακό πρέπει να συμπεριλαμβάνεται, αυστηρά, σε καθημερινή βάση στη ρουτίνα ομορφιά σας, καθώς είναι ο μοναδικός «σύμμαχος» που έχετε κατά των υπεριώδων ακτίνων. Σκεφτείτε ότι η μη προστατευμένη έκθεση σε ακτίνες UVA μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και ρυτίδες (φωτογήρανση), καθώς και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι ακτίνες UVB καίνε συνήθως τα επιφανειακά στρώματα του δέρματός σας.

Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Αν και η χρήση τους είναι άκρως βολική και καθόλου χρονοβόρα, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ περιέχουν σκληρές ακλοόλες και χημικά που αλλοιώνουν το ph της επιδερμίδας σας με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πιο ξηρό, αφυδατωμένο και με περισσότερους ερεθισμούς. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα συνθετικά προκαλούν και πρόωρη γήρανση. Κάτι που σίγουρα δεν θέλετε.

Χρησιμοποιείτε συχνά και μεγάλες ποσότητες πούδρας

Η πούδρα κάνει το πρόσωπο, τις περισσότερες φορές, να δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία της γυναίκας. Αν θεωρείτε ότι η χρήση της σας κάνει να νιώθετε όμορφα, χρησιμοποιήστε τη μόνο στα σημεία που πιστεύεται ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της.

Ξεχνάτε την ενυδατική σας

Μετά το αντιηλιακό, το Α και το Ω στην περιποίηση του προσώπου σας είναι η ενυδάτωσή του. Αν δεν θέλετε, λοιπόν, να εμφανίσετε γραμμές και ρυτίδες, τότε πρέπει να εφαρμόζετε την ενυδατική σας με ευλάβεια σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ.