Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διατηρήστε το λαιμό σας λεπτό και όμορφο



Πολλές γυναίκες αμελούν την περιποίηση του λαιμού. Και όμως ο λαιμός όχι μόνο προδίδει την ηλικία μας, αλλά αν τον περιποιηθείτε θα γίνει ένα από τα πιο ελκυστικά σας στοιχεία.

Απλά θα πρέπει να αλλάξετε την ρουτίνα ομορφιάς σας και να μην αμελείτε να τον φροντίζετε ενώ καλο θα είναι να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές ομορφιάς.

Κάντε απολέπιση κάθε βδομάδα

Το πρώτο βήμα για να διατηρείτε το δέρμα στο λαιμό λείο και σφριγηλό είναι η τακτική απολέπιση. Προτείνουμε να κάνετε απολέπιση του δέρματος μόνο μία φορά την εβδομάδα, επειδή αν γίνεται πιο συχνά θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα, ειδικά αν αυτό είναι ξηρό ή ευαίσθητο.

Κάντε βαθύ καθαρισμό

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε βαθύ καθαρισμό του δέρματος στο λαιμό; Χρησιμοποιώντας μια μάσκα πηλού. Σε περίπτωση που έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, μπορείτε να κάνετε μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό μαζί.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πράσινο ή ροζ πηλό ή να αναζητήσετε στην αγορά ανάλογες μάσκες. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πήλινα δοχεία, γυάλινα ή ξύλινα μπολ για να βάλετε τη μάσκα σας και μη χρησιμοποιείτε ποτέ μέταλλο, καθώς εξουδετερώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του πηλού.

Απλώστε τη μάσκα αποφεύγοντας τα μάτια και τα χείλη. Αφήστε τη να στεγνώσει για δεκαπέντε λεπτά περίπου.

Αφαιρέστε τον πηλό με ζεστό νερό και έπειτα ενυδατώστε το δέρμα.

Καθημερινή ενυδάτωση

Ο λαιμός είναι τόσο ευαίσθητος όσο και το δέρμα του προσώπου, άρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και στο λαιμό τα ίδια προϊόντα ενυδάτωσης που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο (κρέμα, λοσιόν, μάσκα, ορό κ.λπ.). Επίσης, επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου αποκτώντας ρυτίδες, αν δεν του εξασφαλίσετε σωστή φροντίδα.

 

Κάντε τακτικά μασάζ

Δυστυχώς ο λαιμός βρίσκεται σε ένταση από την καθημερινή πιέση, εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος, των ωρών μπροστά στον υπολογιστή, του συνεχούς σφιξίματος των μυών κ.λπ..

Για να αποφύγετε τις συνέπειες των ανωτέρω, συνιστούμε τη χρήση ενός προϊόντος ενυδάτωσης που έχετε επιλέξει για να κάνετε μασάζ στο λαιμό, τουλάχιστον πέντε με δέκα λεπτά τη μέρα.

Κάντε μασάζ στο λαιμό χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη του χεριού σας, πιέζοντας καλά την περιοχή μέχρι το σαγόνι, εκεί που ξεκινάει η γραμμή της γνάθου, για να διεγερθεί η κυκλοφορία του αίματος και να αποβληθούν οι τοξίνες.

Ανοίξτε καλά τον αντίχειρα και το δείκτη και κινείστε το χέρι από πάνω προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρά το δέρμα.

Χαλαρώνετε κάθε νύχτα

Το τρίξιμο των δοντιών ή η ένταση στη γνάθο επιδεινώνουν επίσης πολύ τις πιέσεις στο λαιμό, χειροτερεύοντας με τον καιρό την εμφάνισή του.

Για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις για τη γνάθο, οι οποίες σας βοηθούν να χαλαρώσετε όλη την ένταση που συσσωρεύεται στο σημείο αυτό. Οι ασκήσεις που προτείνουμε ανωτέρω μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες για τη μείωση και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα μάγουλα.

Να θυμάστε επίσης ότι τη νύχτα συνήθως σφίγγουμε τη γνάθο μας ασυναίσθητα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε αυτό το σημείο του σώματος, πολύ πριν πάτε για ύπνο. Θα πρέπει να προσπαθείτε να κοιμάστε με τη γνάθο σας εντελώς χαλαρή και το στόμα σας ελαφρώς ανοιχτό, ακριβώς όπως κοιμούνται τα μωρά.