Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Αυτές είναι οι αιτίες για την χαλάρωση στο δέρμα μας όσο μεγαλώνουμεΕκτός από τη φυσιολογική και αναπόφευκτη χαλάρωση λόγω της γήρανσης, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται αισθητά διαφορετικό.

Πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος είπε στο SheFinds ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί όροι για να περιγράψουν τη δερματική γήρανση του δέρματος – εγγενής και εξωγενής.

«Η εγγενής γήρανση συμβαίνει σε όλους και αναφέρεται σε μια μείωση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών που συγκρατούν το δέρμα μας στη θέση του», λέει η ειδικός. «Αυτό οδηγεί στο χαλαρό δέρμα βλεφάρων και λαιμού».

“Υπάρχει επίσης μια απώλεια υποδόριου λίπους ή λιπώδους ιστού που κάνει τα μάγουλά μας να πεφτουν”, προσθέτει, “είναι δύσκολο να μεγαλώσουμε χωρίς να χάσουμε λίπος στο πρόσωπο”.

“Η εξωγενής γήρανση αναφέρεται σε εξωτερικές δυνάμεις περισσότερο υπό τον έλεγχό μας”, λέει ο ειδικός, εξηγώντας ότι ένας μεγάλος εχθρός στο ιδανικό δέρμα είναι “υπεριώδη φως που επιταχύνει την απομάκρυνση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών”.

Η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος, Dr. Anna Chacon συμβουλεύει επίσης κατά της ακραίας έκθεσης στον ήλιο και στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV). “Η έκθεση στο ηλιακό φως είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για τη γήρανση του δέρματος”, λέει.

“Με την πάροδο του χρόνου, το υπεριώδες φως του ήλιου βλάπτει ορισμένες ίνες στο δέρμα που ονομάζεται ελαστίνη“. Γι’αυτό προστατέψτε το δέρμα σας με αντηλιακό.