Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

“Άγιος Παΐσιος” – Τι θα δούμε σήμερα στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς που συγκλόνισε στην πρεμιέρα



Με το δεύτερο επεισόδιο συνεχίζεται σήμερα στις 22:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Μετά το πρώτο επεισόδιο, το οποίο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης με αδιαμφισβήτητη πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες κοινού ξεπερνώντας το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές, σήμερα θα δούμε πως οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία.

 

Στη συνέχεια φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα.

Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα.

Ο Γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα. Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα.

Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο παρακολούθησαν την πρεμιέρα

Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Με 33% στο σύνολο του κοινού και 32,3% στο δυναμικό κοινό 18-54, η σειρά, που από τα πρώτα λεπτά κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, επικράτησε απόλυτα έναντι του ανταγωνισμού. Στη ζώνη μετάδοσης της σειράς το MEGA κατέγραψε 16,1 μονάδες διαφορά στο δυναμικό κοινό 18-54 από το επόμενο πρόγραμμα στη λίστα κατάταξης, και 12,4 μονάδες στο σύνολο του κοινού.

Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές (1.597.820) παρακολούθησαν την ιστορική-βιογραφική σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, ενώ το υψηλότερο ποσοστό που σημειώθηκε σε επιμέρους κατηγορία κοινού άγγιξε το 40,6%. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Τσιάκκα στο σενάριο και του Στάμου Τσάμη στη σκηνοθεσία, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δημιούργησε θερμό ενδιαφέρον και στο Twitter, με το hashtag #AgiosPaisios να βρίσκεται στην πρώτη θέση των trends από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετάδοσης του επεισοδίου. Οι συγκλονιστικές ερμηνείες, η υψηλή αισθητική και η κινηματογραφική εικόνα απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από τους χρήστες με τον συνολικό αριθμό των tweets να ξεπερνάει τα 10.000.

Η ζωή ενός μεγάλου Αγίου στην οθόνη

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά, παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει· ένας ευλογημένου ανθρώπου, που κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του φώτιζε με τον πνευματικό του λόγο και την αγάπη του τους συνανθρώπους του προς δόξαν Θεού!

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου έζησε ο Άγιος Παΐσιος, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Εκτέλεση Παραγωγής: Green Olive Films

Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ WEB TV TOY MEGA