Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σουφλέ σοκολάτας στη χύτρα ταχύτητας



Συστατικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. καφέ espresso σε σκόνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά μεσαία
  • 2 λίτρα νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 18 εκ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το ειδικό τρίποδο με το καλάθι, προσθέτουμε το νερό και τοποθετούμε μέσα το σκεύος με το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό για 30 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr