Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νιόκι πατάτας στο φούρνο με μοτσαρέλα και μελιτζάνα



Μια συνταγή που θα λατρέψετε 

Υλικά

1 kg νιόκι

500 ml σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

300 γρ. μοτσαρέλα

3 μελιτζάνες

4 φύλλα βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τους κύβους σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε της σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε τους κύβους μελιτζάνας και τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό και όταν βγουν στην επιφάνεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες, το βασιλικό και τη μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.