Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τραμπ: Άκουσα πως ένας από τους οπαδούς μου ταχυδρομούσε τα τρομοδέματα



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι άκουσε πως ο άνδρας, που συνελήφθη στη Φλόριντα ως ύποπτος ότι ταχυδρόμησε βόμβες σε εξέχοντες Δημοκρατικούς, είναι ένας από τους οπαδούς του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για μια συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν θα επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ούτε με τα άλλα πρόσωπα που ήταν στόχοι των βομβών.

Λίγο αργότερα, ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι χρησιμοποιούν τις ενέργειες του άνδρα, που είναι ύποπτος ότι έστειλε τουλάχιστον 14 βόμβες σε εξέχοντες επικριτές του προέδρου, για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους σε βάρος του.

«Είδαμε μια προσπάθεια από τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες να χρησιμοποιήσουν τις απαίσιες ενέργειες ενός ατόμου για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους εναντίον μου και εναντίον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας χθες, Παρασκευή, το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το πλήθος φώναζε: «Το CNN είναι χάλια».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε πάντως «τρομοκρατικές πράξεις» την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων και ζήτησε οι πράξεις αυτές «να τιμωρηθούν στο μέτρο που επιτρέπει ο νόμος».

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης κατά την προεκλογική συγκέντρωση πως «η πολιτική βία ποτέ δεν πρέπει να επιτραπεί στην Αμερική» και υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι μπορεί για να την σταματήσει».